Nye sager som er sneget ind - del 1

Banan muffins med chokolade opskrift

Vejret i dag er rigtigt kedeligt og lige til en omgang hjemmehygge med bagning og varm choko. Så der bliver ikke nogen dagens, da vejret ikke var til det. Så endelig kommer opskriften på bananmuffins som et par af Jer læsere har spurgt efter. Undskyld at den først kommer nu. I har ikke været glemt 😉

Jeg synes bananer er så gode i bagværk, da de bliver næsten karamelagtige, når de bliver bagt. Manden er også ret god til at bage banankage når han lige får lyst til at bruge de brune bananer som ligger i frugtskålen. Med det sagt er jeg også begyndt at lave et bagværk med de brune bananer. De brune er tilmed ekstra søde.

Men her den opskrift jeg brugte da jeg lavede disse her på billedet.

125 g hvedemel
150 g melis
1 spsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
et nip salt
75 usaltet smør i stuetemperatur (jeg bruger bare almindelig saltet og undlader at tilsætte et nip salt 🙂
1 1/4 dl sødmælk
2 æg
125 g skrællet banan, moset

Chokoladeglasur, hvis man vil have det på, så er opskriften nederst.

Muffinform ca. 16-18 stk. Hvis du bruger de store som amerikanere bruger så er det ca. 12

Forvarm ovnen til 170 grader

Kom mel, sukker, bagepulver, kanel, ingefær, salt og smør i en røremaskine med en flad spartel (eller brug en elspisker) og pisk for lav hastighed, til alt er godt blandet og sandet i konsistensen.

Hæld langsomt mælken i melblandingen, og pisk godt, til alle ingredienser er godt blandet. Tilsæt æg, og pisk godt (skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en gummidejstraber)

Fordel den mosede banan jævnt i dejen med håndkraft.

Fyld papirformene to tredjedele med dejen, og bag dem i den forvarmede ovn ca. 20 min. eller til dejen er letgylden og giver efter, når man trykker på den. Lad kagerne køle lidt af i formen, før de sættes ud på en bagerist og køler helt af.

Smør glasur på kagerne, når de er kolde, og top op med chokoladespåner.

Chokoladeglasur:
300 g flormelis
100 g usaltet smør, stuetemperatur
40 g kakaopulver, siet
ca. 3 spsk. sødmælk

Pisk flormelis, smør og kakao sammen med en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker) for middellav hastighed, til det er godt blandet.
Skru ned til lav hastighed.
Kom mælk i smørblandingen en skefuld ad gangen. Skru op til høj hastighed, når al mælken er indarbejdet. Forsæt med at piske, til glasuren er let og luftig, ca. 5 min. Jo længere man pisker, desto luftigere og lettere bliver den.

God fornøjelse! hmm….jeg får selv helt lyst til at bage.

SignaturChau

4 Kommentarer

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye sager som er sneget ind - del 1