Trend // The Sock Boot

Køkkenmaskinen Kenwood Chef XL Titanium

REKLAME

kenwoodkenwood 1Kenwoood 2

Kenwood har lavet den lækreste køkkenmaskine som enhver husmor burde eje 🙂 For den kan det hele (næsten) som hjælper i en travl hverdag. Jeg bruger den flere gange om ugen for jeg bager næsten alt mit brød og boller hjemme. Her er den altså et uundværlig hjælp fordi jeg slår gerne en stor dej op til koldhævning natten over. Tidligere rørte jeg alt min dej i hånden med en røreske, men det er ret hårdt for hånden for dejen bliver ret stor og sej. Efter jeg har fået den lader jeg den gerne stå og røre rundt i 15 min. for dejen får en god luft i dejen. Fordelen ved at bruge røremaskine er, at den har ”mere energi” til at ælte dejen godt igennem og dermed få masser luft og lethed ind i brødet. Jeg har en regel om at når dejen kan trækkes helt tynd uden at den sprækker eller går i stykker, så er dejen æltet godt igennem. Jeg har ikke nogen brød opskrifter jeg følger, når jeg bager brød, det er på ren slump, fordi mel kan være forskellig afhængig af kornsort og kvalitet. Jeg bruger gerne flere mel sorter, når jeg bager for at gøre bollerne lidt grove.  Andre gange vælger jeg at lave rigtige grovboller, så afhængig af hvor meget vand og mel kvalitet er det forskelligt hvor meget af hver ingrediens der bruges. Det er vigtigt ikke at spare på vandet for så kan man risikere at brødet bliver kedelige og tør, men ej heller ikke for meget vand, for så bliver dejen for lind og svært at slå op til boller. Som hovedregel er dejen æltet igennem, hvis den føles fast, blank, elastisk og ikke for tør i overfladen. Så er den klar til at hvile natten over.

Udseende:
Nå men tilbage til denne seje køkkenmaskine fra Kenwood. Den er så sej at selv manden i huset synes den er flot. De gamle køkkenmaskiner man så tidligere kan slet ikke sammenlignes med denne. Udseendet er minimalistisk, lavet i hærdet plastik og rustfritstål. Jeg synes den er flot at se på og frem for alt enkel uden dikkedarer. Den er ret tung, vejer lidt over 10 kg, men det betyder at den er ret stabilt selv når den kører på høj hastighed. Det er en maskine med muskler for med dens 1700 watt er det en kraftkarl der vil noget. Det ved jeg er ret meget og godt, da jeg for år tilbage var på et Meyers bagekursus blev anbefalet at hvis man stod og overvejede en køkkenmaskine så skulle den minimum have 1500 watt og gerne helst være fra Kenwoood. Det skal lige siges at Meyer ikke blev sponsoret her 😉
Maskinen er nem at gå til – der hører manual til – men jeg satte blot stikket i og drejede på knappen og det kørte derudaf. Yes, elsker når tingene er ukompliceret og alligevel fungerer til UG. En anden genial ting ved maskinen er at der er mulighed for at tænde en lille lampe under toppen, så man kan stå ude i et mørkt bryggers og stadig betjene maskinen. Generelt er det bare en super belysning man får under arbejdet. Lyset er behageligt og ikke skarp.

Kvalitet og design:
Som sagt er udseendet rigtigt flot, virker robust. Det er en maskine med mange muligheder, fordi man kan tilkøbe sig udstyr til den. Ekstra udstyr som saftpresser, ismaskine, kværn, kødhakker og hurtighakker. Dele kan faktisk købes relativt billigt, så hvis du først har lavet investeringen i Chef XL så er det ret nemt at udvide og oplagte gaveidéer til maskinen. Delene kan tilsluttes i fronten og ovenpå. Et kæmpe plus er skålen kan rumme helt op til 6,7 liter og det er samtidig en af de største skåle der findes på markedet. Skål størrelsen er vigtigt, fordi så har jeg mulighed for at slå en større dej op og skal ikke bekymre mig om at vand og mel kommer ud på gulvet. Der ydes 10 års garanti på maskinen, jeg tror ikke at den kommer i spil, for med mit husmor behov så tænker jeg ikke det bliver aktuelt. Min svigermor er i hvertfald misundelig til trods hun har en Kenwood i forvejen som er mere end 20 år gammel og som stadig virker. Men designet har ændret sig meget med tiden.

kenwood 4kenwood 5kenwood 6
Jeg bruger ikke kun min nye Kenwood køkkenmaskine til at slå en dej med. Jer som følger med på min instagram Story har set at den også bliver flittigt brugt når der røres kødfars. Jeg rører som regel en ordentlig omgang kødfars til frikadeller, italienske kødboller m.m så der også er til at fryse kødbollerne ned. Så der er den altså til stor hjælp især når jeg laver italienske kødboller, som består af kød, revet gulerødder, æg, champignoner, løg, rasp, m.m. kan det være en ordentlig portion at skulle røre i hånden. Jeg laver nemlig altid en ordentlig batch, for det er nemlig rart at have en backup på de dage, hvor jeg er presset og ikke når at lave dem fra bunden. Det er dejlig nemt blot at lave kartofler eller en sovs til, så er maden klar. Også her er det en klar fordel at skålen er stor med de 6,7 liter, så der er masser af plads til farsen. Til slut vil jeg sige at maskinen er nemt at rengøre (mega plus) fordi den er enkel og uden dikkedarer.

Så skal der investeres i en køkkenmaskine i hjemmet, vil jeg klart anbefale denne Kenwood køkkenmaskine Chef XL Titanium. Den er fantastisk!
Husk det er også snart tid til at tænke på julegave ønsker, så er det jo en oplagt gaveønske at sætte på ønskesedlen 😀

Læs mere om Kenwood køkkenmaskinen KVL8300S HER

SignaturChau
   

2 Kommentarer

  • Tina KH

    Jeg har altid ønsket mig sådan en karl i køkkenet:-)
    Du ønskes et smukt efterår!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Chau

      Det har jeg også i lang tid. Men nu nærmere julen sig jo, så skal den ikke på ønskesedlen? 🙂
      Du ønskes også en dejlig efterår!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trend // The Sock Boot