COS Online Store

Restaurant Le Thoumieux de Jean-François Piège

Entre til restauranten. Til venstre trappen vi kom op af.

Restauranten hvor der er plads til 22 mennesker. Det hele ligner en dagligstue.

Menu kortet ledsaget af en fin lille kuvert.

Jeg sad i lænestolen med det leopardplettet broderet tæppe over.

Forret

Hovedret 1 som var blå hummer. Vi fik 2 hovedretter. Den anden var en fiskeret.

Brødkurven med lækkert sprødt baguette.

Oste servering. Osten blev serveret i 2 tunge kompakte træklodser. Vi fik en overdådig dessert som bestod af 5 forskellig desserter.

Første aften i Paris spiste vi på restaurant Le Thoumieux. Et sted som er kåret med 2 Michelin stjerner. Det hele var så gennemført med musikken og interiøret. Manden bookede det mens jeg sad i bussen mod Operaen hvor jeg mødtes med ham. Og heldigt for os var der plads til os, men damen ringede også til ham 2 gange for at være sikker på at vi var interesseret i bordet. Om vi var! Vi blev mødt af en dame ved indgangen som var i de vildeste høje stiletter 😉 hun fandt os på gæstelisten og viste os ovenpå via en smal trappe. Manden slæbte min kuffert op og jeg kunne straks se at det var et flot sted. Her blev vi mødt af en ny dame i flot kjole med stort velkomst smil. Jeg bad om at få lov til at skifte, for jeg var i sort tubenederdel, stribet t-shirt og boots. Ikke det rette outfit, så jeg skiftede over til en ærmeløs kjole og sandaler. Håret blev sat op med en elastik og make-up lige frisket op. Vupti! Så var jeg klar.

Under hele middagen var der 2 tjenere som betjente os sammen med en sommelier. Det hele var meget elegant serveret og hvert ret blev præsenteret klart af tjeneren. Jeg fik udleveret min nystrøget hvide serviet med en sølvtang og den blev udskiftet mindst 6 gange, hvilket ikke var nødvendigt. For min serviet var ikke blevet brugt eller beskidt. Men ikke desto mindre blev den udskiftet når jeg gik på toilettet og når en ny ret blev præsenteret.
Sommelier guidet manden med at finde den rigtige drue, dog denne vin vil jeg fremhæve 2006 Domaine François Mikulski Meursault 1er Cru Gouttes d’Or – Fantastisk vino!
Maden var udsøgt og flot serveret i varme tallerkener. Der var god tid til at nyde maden og vinen serveret i rette temperatur. Der var hele tiden sørget for at der var noget i glasset uden dog at man følte sig begloet. Det var en totalt lækker mad oplevelse af de helt store og som man skal prøve. Et er at læse om min oplevelse, men jeg vil blot sige prøv det selv 🙂 Et flot sted som jeg har valgt at dedikere et helt indlæg med.
Lidt om restauranten:

Piège comes out of his semi-open kitchen and explains: “My goal is keep it simple; we’re not at Le Crillon here. In fact we’re at the wrong end of the rue, Christian Constant’s got the posh end”, he jokes.

No menu, just “Les Règles du Jeu”, read todays market. Begin with a farandole of snacks (grignotages), jambon-beurre, moules frites, tiny veg from Joel Thièbault, warm liquid deep-fried gobstoppers which burst in your mouth, warm breads. Go on to Diver scallop, Blue Lobster, Turbot from Brittany, Beef “from here and there”. La Cour d’Armoise chicken with a reduction of vieux Xérès au parmesan and truffes blanches. Choose either 1, 2 or 3 “ingredients”. Piège interprets your choice; when it’s served he comes to table, all starched whites and testosterone, with the appropriate sauce. Cheese is Xavier, the Toulouse affineur.And dessert at present is apple soufflé: a puff of sweet pizza dough reveals apples and cream, how does he do it? (see photo above). And Ferrero Rocher, version Piège is epic.

No sommelier, Audrey advises on wines, perhaps the Vin Naturel white Burgundy from Jean Marie-Berrix at 39€. The elegant Mathieu Foureau takes charge of the salle and the atmosphere’s charged with excitement. The dishes are sublime, served on superb tableware you’ll want to pop in the Kelly.

“I’ve invented nothing, I just do it my way”, reflects Piège. ““Here I’m chez moi. You’ll come and enjoy some excellent wines (1,600 references) and a belle cuisine de proximité made with products from the best suppliers in France”.

Loved Frank Sinatra singing his heart out in the loo, loved the discovery of a new style of eating.

2 Kommentarer

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COS Online Store