Min juleaften anno 2011

1. juledag 2011

Juleaften blev sent for os alle, så vi sov alle længe, undtagen mine svigerforældre. De havde stået op og lavet morgen brunch til os alle med æg, bacon, ost, hjemmelavede boller, friskbrygget kaffe m.m. Luksus! Vi fik lagt en god bund inden vi igen om eftermiddagen fik en hold nye gæster til endnu en julefrokost.

Der plejer at være dækket op til alle og spisebordet bliver forlænget med flere borde, så der er plads til alle. Så for første gang i år blev det til “tag selv bord” på 1. juledag. Det har svigermor valgt at gøre da vi med årene bliver flere og flere, samt alle kusiner har fået mænd og børn. Det er et stort arbejde for mine svigerforældre at arrangere hvert år, men jeg synes nu stadig at det er flot. Der mangler ikke noget og som sædvanlig er det så hyggeligt at vi alle får en lille fjer på. Der er hjemmelavet sylte, medister, frikadeller, rødkål og den famøse juleskinke som har været glaceret med sennep. Laks fra havnen, som svigerfar har skåret i sirlige skiver, spises sammen med nylavet æggestand og asparges. Flere slags oste med dadler, druer og figner til. Det hele får fornemt følgesvend af hjemmebagt brød og rugbrød. Også skyldes det hele ned med øl og snaps. Velbekomme!

Alle børnene leger fint sammen, der vaar ikke noget skrig og skrål på noget tidspunkt. Det er så flot at de leger så godt sammen.

Juleskinken i år er ligesom sidste år, stor og god.

Hjemmeskåret laks med æggestand og asparges.

Så er der frikadeller for alle pengene.

Sådan så min tallerken ud da jeg var færdig med tag selv bordet. Efterfølgende var der kaffe, te og andre stærke sager til den hjemmelavede konfekt. De stærke sager sprang jeg altså over, det falder ikke lige i min smag.

SignaturChau

2 Kommentarer

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min juleaften anno 2011