New In // Grey Denim

Flere piger i forsker verden?

Vidste du at L´Oréal sammen med UNESCO støtter kampen for at flere piger kan komme ind på videnskabelige forskning? Der er nemlig kun et få tal af piger indenfor forsker miljøet og de ønsker at der er flere piger, som får mulighed for at forske på lige fod med mænd. Forskerverden er en verden domineret af mænd, til trods for at der er mange dygtige kvindelige hoveder. Der er også kommet mange kvindelige forsker, men dem som har valgt denne vej har svært ved at gøre sig synlige. Der er i tidens løb kommet flere og flere kvindelige forskere hvilket er super positivt, men de indflydelsesrige stillinger tilhører mændende.

Det vil L´Oréal i samarbejde med UNESCO lave om på, så der kommer fokus på de kvindelige forskere. De har sammen med UNESCO lavet en pris som hedder L’Oréal-UNESCO For Women in Science. Prisen udddeles hvert år og foregår globalt. I Danmark får 3 kvindelig forskere hvert år en pris på kr. 110.000 til deres forskning. Prisen uddeles som en udmærkelse på baggrund af videnskabelige forskningresultater og ikke mindst visioner. Målet er at det skal få de gode rollemodeller blandt kvinder i naturvidenskabelig forskning frem i lyset – og tiltrække flere kvinder til de naturvidenskabelige fag. En væsentlig målsætning med prisuddelingen er også at opbygge netværk mellem kvinder i videnskab.

Vores verden er præget af meget forskning både af den ene og anden art. Mange af de helt almindelig ting vi bruger hver dag har der lagt meget forskning bag, eks. shampoo som får dit hår til at fylde mere, mascara som er vandfast eller udvikling af molekyler som din creme indeholder og giver din hud fugt og glød et.c. Der er faktisk rigtige mange ting i vores dagligdag vi tager for givet og ikke tænker over hvordan det er kommet til, men bag mange produkter har der siddet nogen og nørklet med molekyler, olier, syre for netop at ramme det helt rigtige. Det, som gør vi lige får det ekstra glød i huden eller mere blankt hår uden krus.

Priserne bliver overrakt af Christine Antorini ved en ceremoni hos Videnskabernes Selskab den 15. januar klokken 14.00-16.00. (i morgen)

Priserne vil være øremærkede til det forskningsprojekt, som forskeren har beskrevet i sin ansøgning. Priserne overrækkes og udbetales af L’Oréal ved en ceremoni, hvor forskeren også får en begrundelse fra bedømmelsesudvalget.
I år modtog bedømmelsesudvalget 37 ansøgninger. Bedømmelsesudvalget var hurtigt enige om de tre modtagere og beskrev det som et klart og tydeligt valg.
Læs mere om de 3 vindere her.

Jeg synes det er et super godt initiativ for det er vigtigt vi får flere kvinder i den videnskabelige verden. Det er vigtigt at der kommer nye kvindelige øjne indenfor forskning, for tit kan nye øjne se muligheder og perspektiverer fra et andet synspunkt end mænd nødvendigvis ville gøre det. Så virkelig thumps up for de piger/kvinder som vælger den vej i en (indtil videre) mandsdomineret verden. Jeg siger go for it til de seje piger som vælger denne vej 😀 Hvad vil du sige til en pige, der gerne vil være forsker?

SignaturChau

2 Kommentarer

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New In // Grey Denim