Jørgen Simonsen x Louis Nielsen

Give Away – Skærebræt HouseDoctor og gavekort 100,- til Coop

Grønt er godt for øjet og for krop og sjæl

Det er mandag og jeg begynder ugen med en rigtig lækker give-away. Jeg udlodder nemlig et gavekort til Coop på 100kr. og et skærebræt fra House Doctor til en heldig læser. Skærebrættet er fremstillet i Akacie træ og måler 47 x 23 cm med mulighed for at hænge på væggen. Gavekortet på kr. 100,- kan bruges til hvad som helst, måske til frugt og grønt? 🙂 og det er nemlig det som der er fokus på her.

Hos er det mig som står for det daglige indkøb til mad 8 ud af 10 gange. Jeg sørger altid for der er noget grønt til aftensmaden. Personligt synes jeg ikke det er svært at få inkorporeret noget grønt på tallerkenen, nok fordi vi alle sammen er ret glade for det grønne. Det er tit blanceret blomkål (som pt. hitter) men også rosenkål og broccoli står højt på listen. Det serveres tit som tilbehør sammen med bøffen eller kyllingen. Ellers er det agurkestænger, som sønnike er vild med, som han også tit får med i madpakken. Så er det ikke så svært at spise de obligatoriske 600 g. grønt hver dag, hvis man også lige husker at tage et æble eller andet frugt i løbet af dagen. Mange har svært ved at finde på nye idéer og kører i samme middagsretter. Jeg kender det alt for godt selv. Pt. er det Chili Con Garne der kører lige ofte nok. (jeg elsker det) Heldigvis er det en opskrift som er rig på bønner og jeg putter rigelig grønt i retten, såsom selleri og revet gulerødder. Hvis nogen har lyst til at prøve min opskrift af, siger I bare til.

Men ellers er der inspiration at hente på hjemmesiden www.sæson.dk og magasinet Sæson, som er gratis og fås i udvalgte supermarkeder over hele landet. Her kan vi finde stribevis af spændende tips og opskrifter til nem og hurtig mad med frugt og grønt i sæsonen. Man kan også følge Sæson på Facebook og hver dag modtage tips til måder hvordan man kan bruge frugt og grønt på. Find dem lige her. Jeg har lige stiftet bekendtskab med hjemmesiden www.sæson.dk og jeg kan godt lide at den måned for måned giver tips til sæsonens frugt og grønt, så den vil jeg fremover klikke forbi, når jeg savner inspiration.

Et andet tips jeg vil give Jer er at i weekenderne skærer jeg tit blandet frugt ud i både og anretter det fint på et fad. Det bliver hurtigt spist. Det er en sund snack og nemt at gå til for hele familien.

Har du lyst til at deltage i min Give Away skal du blot:

 1. Være faste læsere af min blog ved at følge den på Bloglovin HER. Husk at tilmelde 🙂
 2. Skrive en kommentar her nedenfor, om du husker at spise dine 600 g. frugt og grønt.

Min Give-Away slutter på søndag d. 21. september kl. 20. Held og lykke til alle! 😀

37 Kommentarer

 • Annette Aarre Dalsgaard

  Det gør jeg 😀 og kombineret med masser af motion (10-12 timer ugentlig) da jeg er igang med et større vægttab, de første 20kg er røget 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg får i hvert fald spist de 600g man skal have om dagen. Spiser meget grønt til frokost og aften. Og da jeg selv arbejder i et sundt køkken, hvor det eneste fedt vi må bruge er olie, ja, så siger det sig selv 🙂
  Dejlig blog og super Give Away som helt sikkert skal bruge på noget lækkert grønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg spiser også masser of frugt og grønt og kommer op på de 600 g daglig ved især at spise sæsonbetonet. Det er frisk, lækkert og indbydende og glider let ned i det daglige:)
  Jeg følger dig på Bloglovin!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg holder ikke regnskab, men spiser når jeg er sulten – min krop har det super, så stoler på at den får det den skal have 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg prøver så vidt som muligt, at indtage de 600 g, men i en travl og stresset hverdag kan det være svært at nå, og at holde styr på. Jeg har været igang med et vægttab, og det har derfor været væsentligt at huske at indtage de korrekte mængder mad kombineret med en varieret træning selvfølgelig. Jeg er dog efter noget tid blevet en smule slacket i forhold til frugt og grønt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Om det er 600 gram…. det ved jeg ikke, men sørger for at få ca. 6 stykker frugt eller grønt om dagen.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Da jeg er en stor frugt og grøntsagsspiser er jeg helt sikker på, at jeg får mindst 600 G frugt og grønt om dagen. Kunne super godt tænke mig at vinde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Lige for tiden lever jeg i flytterod og da jeg samtidig er startet på nyt arbejde må jeg med skam melde, at jeg ikke får spist så sundt som jeg gerne ville og at der er langt op til de 600g i denne tid. Jeg har dog lovet mig selv, at der skal rettes op på tingene så snart der kommer mere ro på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Amalie Clausen

  Jeg spiser virkelig mange grøntsager om dagen! Til gengæld spiser jeg kun frugt et par gange om ugen 🙂
  Mvh Caroline Amalie Clausen
  tigerdyr107@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maibritt J

  jeg er på slankekur (minus 50 kg) så jeg gør hvert fald mit bedste for at komme derop af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det husker jeg desværre ikk….. :(( men vil så gerne være bedre til det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Ja jeg får masser af frugt og grønt hver dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Deltager :’)

  Får dog ikke aaaaaltid alt det jeg skal have, hehe..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Husker det vidst ikke lige altid, men jeg prøver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Får næsten altid mindst 600 g. frugt og grønt, da jeg spiser meget frugt til fx. morgenmad og mellemmåltider, og en del salater + hjemmedyrkede tomater og agurker.
  – men engang imellem sker det selvfølgelig at jeg ikke liiiige helt når op på de 600 g 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Jeg spiser med glæde 600 gram grønt om dagen, mums! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Efter jeg er flyttet alene er jeg rigtig dårlig til at få spist nok frugt og grønt – det er bare svært at få sig selv til at lave lækker mad til én, så den står ofte på rugbrødsmadder eller pasta med pesto……. Ville ønske jeg var bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Rotbøl

  Som regel, et måltid uden noget frugt eller grønt herhjemme er kun om morgenen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, jeg får ikke spist mine 600g. frugt og grønt dagligt, men det er en af de ting jeg skal begynde på. Skulle jo være så sundt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Da jeg lige nu er højgravid, er der desværre ikke plads til alle de grønsager 😉
  Men ellers er vi ret gode til at få grøntsagerne ind i aftensmaden og bruger dem til at erstatte kulhydraterne. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke H

  For mig er det meget forskemligt, nogle dage spiser jeg nok tæt på 2 kg hvor jeg andre dage måske kun spiser 200o. Vi kan godt hygge om aftenen med en skål lækker skåret frugt eller gulerød og agurk i snack stykker

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine C

  Jeg forsøger, men når ikke altid op på 600g. Men det burde jeg helt bestemt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Jensen

  Nej, jeg får slet ikke nok grønt 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg prøver i hvert fald, men nogle dage er det da nemmere end andre, må jeg indrømme 🙂
  Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Jørgensen

  Jeg prøver, men når nok ikke derop. Det bliver også til for meget frugt i forhold til grønt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg får nok ikke spist 600 gram frugt og grønt hver dag. Nogen dage får jeg mere frugt og grønt end andre dage(:

  http://www.dyreglad-pige.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leila

  Ja, det gør jeg! Jeg er ikke den store kød-pige, så jeg indtager store mængder frugt og grønt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Åh jeg ville gerne sige at det gør jeg, men det ærlige svar er nej – så meget som 600 gram om dagen når jeg sjældent op på – jeg tænker på det, og er det ikke tanken der tæller….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne s

  Jeg forsøger at spise grønt, men nogle dage får jeg ikke spist så meget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • marie-louise posgaard larsen

  Jeg holder ikke styr på det. Men nogle dage gør jeg nok, andre dage slet ikke tæt på. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Lind

  Jeg husker det for det meste. Men det hænger nok også sammen med at jeg er gravid og gerne vil gøre mit bedste for at barnet for den næring det har brug for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Ørum

  Vi har heldigvis rigtig meget frugt og grønt i haven, så lige nu bliver vi dækket ind, men er ikke så god til det om vinteren

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Lang Hansen

  Hmm… Næææ 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Nok ikke hver dag, men jeg forsøger da!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej det gør jeg ikke længere pga. sygdom er jeg nødt til at prioritere nok kalorier istedet. Ironisk nok, for jeg elsker frugt og grønt og gerne sammen. Har tidl. spist over 1 kg dagligt uden problemer, tja bortset fra maven, der havde det svært med så mange fibre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det tror jeg faktisk, jeg gør! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Dahl Povlsen

  Nogle dage spiser jeg rigtig meget og andre dage ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jørgen Simonsen x Louis Nielsen