Tuller rundt i blondekjole...

Vidunderteen: Matcha te

matcha byohMin absolutte yndlingsdrik i øjeblikket er grøn matcha te. Jeg drikker den lun og også kold. Jeg har længe været fan af Matcha og på vores rejse i Japan for 2 år siden sørgede jeg for at købe et ok parti hjem af det bedste. Hvor ellers skulle man få det bedste? for Matcha kommer oprindeligt fra Japan. I Japan kunne man selvfølgelig få alverdens lækre sager hvor Matcha teen var en hovedbestand. Der var kager, smoothie, is, kolde te på flaske osv. Noget af det jeg fik rigtigt meget i varmen var deres kolde te på flasker, som man trak fra en automat. Eller grønne matcha is…mums…det var lækkert og læskende i sommervarmen. Netop læskende er også en af fordelene ved Matcha for det slukker tørsten samtidig med at du en masse gode antixidanter. Også smager det fantastisk og farven er smuk.

Hvis du følger mig på instagram har du nok bemærket at det ikke er kaffe, men mest te som jeg drikker. Jeg er fan af ægte te, især Jasmin te har en stor plads (er flasket op med det hjemmefra) og dernæst Matcha te, som nok er det ypperste af grøn te for mig. Det er måske ikke alle, der kender til teen, men faktisk er det en af de ældste varianter af grøn te og er længe blevet brugt i traditionelle, japanske te-ceremonier. På det seneste har der været en del omtale af teen og jeg er sikker på at matcha teen er kommet for at blive. I hver fald hos os, vi drikker det alle tre det og nyder teen meget. Også gør det ikke noget at man ved at teen er en bombe med sunde egenskaber.

En kop Byoh Matcha te svarer til 12 kopper te ernæringsmæssigt, forstås sådan at den indeholder 12 gange så meget katekiner end almindelig te, det er super antioxidanter, som hjælper med at bekæmpe bakterier og infektioner. Der er mange gode egenskaber i Matcha te og det er nærmeste blevet en kult drink i New York. På arbejdet har jeg også en matcha te stående for når klokken slår 15 og energiniveauet kan være lav, så kan en kop matcha te gøre underværker. Det er opkvikkende på en anderledes måde forstås således at de ikke giver en urolig følelse som f.eks. mange mennesker kan få af kaffe eller koffeinholdige drikke. Det er også meget bedre end at hapse et stykke kage eller kop kakao. Matcha ligner ikke helt den klassiske te, vi kender, som fås i poser. Matcha te fås nemlig som pulver. Matcha fremstilles især i Japan af de bedste skud af Gyokuro teblade. I stedet for at rulle bladene bliver de straks efter høsten dampet og gennemtørret. Efter dette males teen til fint pulver og bliver til macha. Så i stedet for at lade tebladene trække i vandet i små poser, tilsættes alle tebladenes egenskaber i pulveret. Derfor optager man altså al næringen fra bladene i stedet for blot 10-20 %. Det er derfor at en kop matcha ernæringsmæssigt er bedre.

Grøn te indeholder en masse sunde komponenter, som hedder catechiner. I matcha te er der en af disse typer af catechiner, som er specielt populær og den hedder EGCg (epigallocatechin gallate). 60% af indholdet af antioxidanter i matcha te er netop EGCg som er anset som et vigtigt værn mod sygdomme som f.eks. kræft, og indholdet i matcha te er omkring 100 gange højere end i andre typer te. Teen har også en beroligende effekt på nervesystemet. Det skulle eftersigende også have en detox effekt og samtidig øge forbrændingen. Der er lavet undersøgelser der viser, at man forbrænder hele 4 gange så mange kalorier i timen efter indtagelse af en kop matcha te, så uanset om dette er det præcise tal eller ej, så er det ganske vist at matcha te også hjælper med at forbrænde fedt mere effektivt.

Men selvom du måske ikke er en te-person, skal du ikke føle dig snydt! Matchaen kan nemlig bruges til meget forskelligt. Prøv at tilsætte lidt i den smoothie næste gang du laver den.

Matcha har simpelthen så mange egenskaber og det er svært at ikke blive fascineret af det. Jeg drikker det nu mest fordi jeg elsker den rene smag af teen, også gør det ikke noget at teen har mange gode egenskaber.

Matcha te kan du bl.a. finde på den danske hjemmeside byoh.dk Her kan du også finde lækre opskrifter med matcha te.

Teen er modtaget som gave, holdninger er mine egne.

SignaturChau

2 Kommentarer

  • Det lyder rigtig spændende. Mon du kan lave et indlæg om, hvordan det laves? Hvilke remedier der er en nødvendighed? Jeg har et nervesystem, der er ødelagt efter et flåtbid, så jeg kunne derfor rigtig godt tænke mig at afprøve det.

    Kh.
    Anne-Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder virkelig også lækkert og meget spændende! Og hvor er det smukt at se på 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tuller rundt i blondekjole...