Nyt ikonisk ur Classic Petite // Rabatkode

KEFIR fra Valio laktosefri alternativ

valio kefirJeg blev inviteret til et event med titlen “hold tarmene glade” med morgen yoga og morgenmad af Valio i sidste måned. Det var et hyggelig arrangement hvor man fik sved på panden. Der var fokus på maven og sunde tarme. Jep, lige fra morgenstunden 😀 mht. til yoga har  jeg ofte tænkt tanken om at begynde til det for at styrke kroppen og i en travl hverdag prøve at få noget indre ro. Så jeg glædede mig faktisk meget til at prøve det. Her var der en instruktør som gik frem stille og roligt, så det var alletiders og vi fik lavet enkelte lette øvelser, som jeg faktisk laver herhjemme. Især en øvelse husker jeg ret tydelig og som er genial fordi den kan laves også om aftenen. Jeg kan specielt huske den øvelse, nok fordi læreren beskrev den som at vride en karklud, heri mente hun karklud=tarme. En øvelse hun beskrev fremmer fordøjelsen og hjælper med at få affaldstofferne igennem kroppen. juhuu…for det.

Efter en dejlig omgang Yoga var der skønt bugnende morgensmadsbuffet med alt hvad et hjerte kunne begære som ventede os. Noget af det bedste jeg ved er morgenmad og hvor meget det betyder at få noget indenbords om morgenen, så kroppen er klar fra morgenstunden af til de udfordringer som venter os alle i hverdagen. Morgenmad er ikke noget jeg kan undvære, ingen i familien går ud af døren uden at få morgenmad hos os.
Vi blev præsenteret for det nye KEFIR af Valio. Kefir er en syrnet mælk, der ikke indeholder laktose og har et meget lavt sukkerindhold. Den er til gengæld rig på natulige mælkesyrebakterier og calcium. Desuden er den beriget med D-vitamin, som mange danskere mangler især efter en lang vinter. Vi fik smagt kefir med hindbær og som naturel. Der var også små yoghurtshot med jordbær-blåbær og i en naturelvariant. Kefir er laktosefri og det er så perfekt for sådan en som mig som er laktoseintolerant. Heldigvis er det ikke så slemt, for jeg kan sagtens spise en skive ost og få en latte med almindelig mælk uden at skulle døje med mavesmerter efterfølgende. Men jeg foretrækker altid sojamælk hvis der er det tilstede til min kaffe fordi jeg synes det giver en mere cremet smag og har ikke så meget at gøre med laktoseintolerance.

Personligt er jeg helt vild med Valio Kefir Naturel og Hindbær.
De er begge frisk og let perlende og smager simpelthen super godt, selv for mig, der normalt ikke er den store forbruger af hverken Skyr eller yoghurt. Jeg blander helst begge varianter, fordi jeg godt kan lide den lidt søde smag som Hindbær tilfører. Den kan spises til morgenmad eller som et mellemmåltid (har lige spist en portion nu) tilsætter altid noget müsli for det er så nemt. Ellers kan jeg bedst lide også at putte frisk frugt i.
Hvis jeg ikke når at spise begge varianter, så bruger jeg den til bagning. Det er den også velegnet til, f.eks. også til grød, smoothies og perfekt til fedtfattige dressinger.

Det jeg lærte til eventet er at vi alle går rundt med mange millioner bakterier i vores tarme og det er kun godt. Det er med til at skabe en god tarmflora. Og når man går og prutter så er det fordi vores bakterier har en fest og det skal man blot glæde sig over. Så husk det når kæresten eller manden grynter over du fiser, det skal han altså bare være glad for 😀 for du har en god mave- tarmsystem 😉

Valio Kefir kan købes i Irma, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen og Fakta til ca. 20 kr. for 1 liter.

Valio kefir 1

SignaturChau

2 Kommentarer

  • Jeg er vild med den med hindbær, den måde den perler på tungen er ret forfriskende. Jeg har brugt den neutrale i hjemmelavet koldskål, smagen er jo tæt på kærnemælk. Men jeg vælger normalt soyamælken.
    Hved du hvad karklud-yoga-stillingen hed?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Chau

      De smager simpelthen så godt. Det er det nye i vores køleskab 🙂 smart at bruge den neutrale til hjemmelavet koldskål. Lyder altså også dejligt.
      Karklud-yoga-stillingen mindes jeg ikke hun nævnte med navn. Men den udføres således: man sidder i den kendte yoga stilling, også har man den ene hånd, lad os sige venstre hvilende på højre knæ og højre hånd er bagtil på gulvet/altså der hvor numsen er, hvortil man drejer overkroppen således at man får et lille vrid.
      Håber du kan forstå hvad jeg mener, ellers skal jeg nok prøve at finde navnet til dig 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt ikonisk ur Classic Petite // Rabatkode