New In // Boucle jakke

VACATION PART 4 – Ronda & Gibraltar

Advarsel! Overload af ferie billeder.

Under vores Spanien besøg i Malaga tager vi på en endagstur til byen Ronda og til den britiske halvø Gibralter. Gibralter er en af de få steder briterne stadig har i deres store rige. Der har været meget debat om øens tilhørsforhold og Spanien føler jo at det er deres. Man har valgt at lade folket som bor på øen bestemme. Resultatet af afstemningen blev at folk ønskede at være en del af Storbritannien. Øen bliver også kaldt for “The Rock” og det er ikke så mærkeligt. Når man kommer kørende ned af de flotte bjergveje, så kan man fra kilometers afstande se øen.
Vi begynder med at se Ronda by og dertil kører vi den mest snoet bjergvej jeg nogensinde har prøvet. Sønnike og jeg bliver faktisk køresyg af turen fordi det snoet sig ret meget, men udsigten var formidabel.

Ronda by er kendt for deres tyrefægtningsarena. Her er vi på deres flotte promenade hvor der kan findes den mest fantastiske udsigt over landet. Det er svært at tage billeder og forevige den flotte udsigt med den uendelig horisont. Men jeg håber at I kan se det bare lidt.

Der er god vind på promenaden for vi er højt oppe. Så meget vind at min hat flyver af mig. Her er det sønnike som har fanget den.

Flot og endnu flottere udsigt fra promenaden. Jeg kommer til at tænke på Ringenes Herre pga. denne storslået udsigt.
Vi er på en skrænt med flere meter stejl skråning.

Billedet her viser slet ikke hvor storslået udsigten var herfra.
Men det er hvad jeg kunne fange med mit kamera 🙂

Så er vi på pladsen forenden af promenaden og her er vi på vej hen for at spise frokost.
Vi spiser faktisk på terrassen lige der hvor der er grønne planter  står.

Frokosten, inden vi kører videre mod Gibraltar.

Så er vi på Gibraltar efter en lang kø for at komme på øen. Der skal vises pas ved paskontrollen og der står bevæbnet vagter. Ret meget trængsel og faktisk en ret træls tur for der er tæt kørsel hele vejen. Men vi når frem og her har vi parkeret på øens sydligste punkt. Der er en flot Moske og ved siden af en stor flot legeplads, som selvfølgelig vakte sønnikes interesse.

For enden af legepladsen ligger “Europapoint Gibraltar”, her kan man se over til Afrika.

Afrika i horisonten.

Moskeen.

Gibraltar er et besøg værd hvis man alligevel befinder sig i Sydspanien. Vi kom desværre lidt sent til øen så vi nåede desværre ikke svævebanerne og fik ikke set aberne, som alle spørger om vi fik set. Nej, vi fik ikke set øens aber! Hvis vi kommer på de her kanter i fremtiden vil vi gerne en tur til Afrika, for jeg mener der ligger 2 byer i Afrika som er britiske. Det kunne være fedt at sejle dertil engang. Husk passet og husk småpenge, hvis man vælger at tage motorvejen. Vi tog motorvejen hjem istedet for de snoet bjergveje. Der er roadtax på motorvejene og vi synes det var dyrt. Vi betalte for ca. 5 overgange fra Malaga by til Gibraltar.

SignaturChau

2 Kommentarer

  • T

    Fantastiske billeder – var der selv for et par år siden 🙂
    Bliver dog nødt til at påpege at byen på den smukke klippekant hedder Ronda og ikke Ronja – tænk hvis der var nogen der evt. gik glip af denne fuldstændige overvældende udsigt fordi de ikke kunne finde byen på kortet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thetiger

      Fantastisk by!! Det er mig 🙂 retter det fluks, ja vi skulle nødig have folk gå forgæves og gå glip af denne smukke by 😀 Tak fordi du gør opmærksom på det.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New In // Boucle jakke