Ice Blue

It just felt right & thoughts about a new car

blazer/zara, t-shirt/cos, buks/zara, bælte/acne, stiletter/zara

Dagens er nærmest holdt i sort i sort, kun brudt af en plettet rød blazer og røde læber.

Advarsel! Det næste er bilsnak, så spring over hvis du ikke gider læse om det 🙂

Dem som følger mig på bloggens facebooks profil  har måske bemærket at jeg i den seneste tid har besøgt en del bilforhandlere og gået med tanken om at skifte bilen ud. Og det har ikke været nogen let beslutning, mest fordi det er så pokkers dyrt at have bil i Danmark. Det er ikke første gang vi har denne bilsnak oppe at vende. Samme snak havde vi også for et års tid siden. Men vi skal på en længere biltur om ikke så længe, så det pressede på med at ny bil kom på tale igen. Så manden og jeg har siddet med kalkuler og sat 4 forskellige sceneriaer op. Hvad vil det koste at lease en bil kontra købe en spritny bil eller en ny brugt bil? Eller den sidste hvis vi vælger at beholde den nuværende bil og køre den helt ned? Til sidst er også hvilke behov og krav vil vi gerne have opfyldt med bilen? Og hvor meget vil vi prioritere at have en bil kontra alt det andet (læs; mit shoppebudget :-)) kidding! En ting vi er sikre på at komme frem til er ligegyldigt hvilket valg vi træffer, så vil det koste os penge. Så vi har været ude prøve køre nye biler, leget med tanken om at lease, været hos 3 brugtvognsforhandlere (den ene bekræftede bare alle mine fordomme om dem) Han var en stor nar, som løj mig lige op i hovedet. Bare fordi jeg er kvinde så er jeg altså ikke dum og ved godt lidt om biler 😉
Vi har ikke lyst til at sidde hårdt i det fordi bilen i bund og grund skal den transportere os fra A-B, men så er der sikkerheden, komforten, økonomi, driftsikkerhed osv. Også skal den køre langt på literen i de her tider hvor benzinen og diesel er mega dyrt. Jeg orker ikke at tanke hele tiden og den vi har nu kører mellem 20-22 km literen.

1.At lease lød ret attraktivt at man kunne have en bil i 3 år og bare levere den tilbage når perioden slutter. Men hvad så efter 3 år, så står vi uden bil og have betalt flere tusinder om måneden og ikke kalde bilen vores egen. Det er ligesom at betale på en lejlighed, som du låner. Det er det samme her med en leasing bil.

2. at købe en ny bil er en dyr affære. Den bil vi gerne vil have skal opfylde et par krav som er must, så koster det altså. Men værditabet for en ny bil er mega stort især på det 1. år. Så det skal man være indforstået med og tage tabet med oprejst pande. Men bilen er vores her i dette tilfælde og kan indgå i et fremtidigt køb.

3. at købe en nyere brugt bil. Det er her jeg nok hælder mest til for den tidligere ejer har taget det stor værditab og på den måde vil den koste mindre end en ny bil. Så vi ikke sidder økonomisk hårdt hver måned. Der er vi altså for store livsnyder til på mange fronter. Vi vil stadig gerne have råd til at rejse, spise ude, shoppe, fornøjelser og ikke skulle vende hver eneste krone. I det her tilfælde vil bilen være vores og kunne indgå i et fremtidigt bytte.

Vi har prøvet en del biler i den sidste periode. Min favorit var klart en BMW (enficient dynamic) troede aldrig jeg ville sige det. Men wow, det er en lækker bil. Avs, for det var skidt jeg fik prøvet den for så var det at alle de andre biler jeg prøvede efterfølgende ret kedelige og blegnede i forhold til den. Jeg prøvede en AUDI, som var rigtig fin, men den havde på en måde ikke ordentlig træk til trods for jeg kendte motoren. Så den overraskede negativt hvilket overraskede mig. Indrømmet havde forventet mere af den. Den føltes ret kedelig på motorvejen og rykkede slet ikke som min nuværende bil. Og det er et must for mig og manden, at jeg føler mig sikker på motorvejen og at den hurtigt kan overhale en lastbil uden at man føler man bliver hængende på siden af den.

Jeg vil gerne have fortalt meget mere om det, men nok om alt det bil snak, som sikkert har kedet Jer en del. Men ikke desto mindre er det nogen af de tanker jeg har gået og tumlet med. Og det har også ført til mange gode samtaler om bil investering med manden. Det har været vigtigt for os at blive enige fordi det er et stort køb som vil påvirke privatøkonomien, så det er ret vigtigt at begge er enige her. Nogen gange føler jeg mig helt vildt voksent at skulle tage stilling til det. Pssst!…jeg er voksen, men rigtigt voksen bliver jeg nok aldrig…

Summesumarum så fik vi prøvet en bil i går eftermiddag. En lækker bil som opfylder alle vores krav, så jeg skrev under på en dyr slutseddel på vores kommende bil. Det fejrede vi med en omgang Sticks and Sushi på Rungsted Havn efterfølgende (se facebook). Så hvis alt falder på plads, siger vi snart farvel til vores elskede sølvpil, som har fulgt os i mere end 6 år. Vi har haft så mange skønne oplevelser med den og JP er selvfølgelig ikke glad for at vi skal have ny bil, for han har kendt denne bil siden han blev født. Det har været en suveræn god bil og denne bil har også dannet grundlag for den nye. Personligt, er jeg da lidt vemodigt men hold op jeg glæder mig til at få hænderne om det nye rat i den nye 😉

Har du stået med et tilsvarende dilemma hvorvidt man skal lease, købe ny eller brug bil. Så vil jeg meget gerne høre dine betragtninger.

ford fiesta 2012

 Volkswagen Golf, som vi vinker farvel om ikke så længe.

SignaturChau

6 Kommentarer

 • Tillykke med den! Glæder mig til at høre hvilken I har købt 🙂
  Jeg valgte at købe denne gang, selvom jeg har leaset de sidste tre år. Havde lyst til det skulle være min helt egen denne gang, og jeg synes det var ret irriterende at skulle aflevere den anden, for jeg kunne sagtens have kørt et par år mere i den. Og så skulle jeg jo rejse penge til en stor udbetaling igen. Men det var også en tryghed at lease. Nu hænger jeg jo selv på alt, og skulle der komme en masse problemer med den, så kan jeg ikke bare aflevere den. Så jeg er stadig ikke sikker på, hvad der er bedst faktisk.

  Jeg har valgt bil med hjertet, den smukkeste jeg kunne finde inden for mit budget! 🙂 Men det er en dejlig bonus at den kører langt på literen og er billig i afgift, og det betød selvfølgelig også noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thetiger

   Tak, nu skal jeg lige have den med hjem 🙂

   Ja, vi tænkte nemlig også at vi sagtens kan køre mere end de 3 år i den og 3 år flyver altså bare stærkt. Så det ville også være et irritations moment for os at skulle ud og kigge igen, men også tanken om at det ikke var vores tiltalte os ikke. Vi har haft vores egen i 6 år så vi er ikke typen som skifter bilen ud for at godt ord, hvis den kører fint og opfylder behovet.

   Lease er selvfølgelig tryghed, men har også hørt skræk historier om dem, som endte med at betale rigtigt meget ved tilbageleveringen. For så var der lige en skramme eller noget, som lige kom oveni regningen. Også er der det med kilometer tallet hvor man skal ligge niveauet. Det stresser altså mig om man nu har overskredet maks km. for et given år. Og gør man det, så bonner det igen på kilometer tallet. Nej, en bil for os skal bruges når der er behov for det og ikke tænke på antal kilometer.

   Jeg tænker at din bil ser god ud og sikkert driftsikker, så der er sikkert ikke problemer med det. Men jo, man kan være uheldig og få en mandagsmodel, så hænger man på den. Det er ligesom at have hus…går fyret så er det altså bare op med pengepungen for man gider heller ikke fryse hjemme. Det er dyrt at have hus og bil herhjemme 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg skulle heldigvis kke betale noget, da jeg afleverede min, men jeg var godt nok nervøs for det! Så jeg gjorde den virkelig fin inden jeg afleverede, og har også passet godt på den. Jeg har også kun brugt 2/3 af de kilometer jeg måtte, så leasing har jo passet godt til mit behov, og det havde været lige så fint at gøre det igen, men nu valgte jeg altså at købe denne gang. Ligegyldigt hvad er en bil altid en dårlig investering desværre, men fantastisk at have 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • du ser flot ud på billederne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Tillykke med den nye bil 🙂 Men uha, jeg kender godt det vemod der følger med, når man skal af med den gamle, som jo har tjent en godt og trofast længe!

  Er jo selv på vej mod at blive bilejer igen, og jeg er – også økonomisk – kun til at købe brugte biler. Det har jeg bestemt også haft held med gennem tiden, faktisk er det kun blevet til to fejlkøb, hvis man kan sige sådan, i al den tid, jeg har haft kørekort.

  Denne gang er jeg nok lidt mere kræsen end jeg har været før, for i hvert fald sikkerheden skal være helt på plads!

  Klem, Fie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thetiger

   1000 tak. Jeg glæder mig så meget til at sidde i den og mærke rattet (i læder) hi hi..det bliver så fedt.
   Ja, lige præcist vores bil har virkelig gjort det godt og vi har haft så mange gode oplevelser med den, så det er nok sådan jeg har det. Men mest vores søn er modstander af ny bil.

   Spændende med ny bil, hvilken en har du selv besluttet dig for? jeg synes det har været en svær proces at vælge både med hjertet og økonomisk. Ja, så er der stilen, sikkerhed, m.m.

   Hvorfor var de andre 2 fejlkøb? jeg har ikke lavet fejlkøb i bilverdenen … 7-9-13 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ice Blue