FRI og min juleferie anno 2013

Min jul 2013

Jeg nåede desværre ikke at få lavet dette indlæg i går som planlagt. Jeg havde et ærinde i KBH og efterfølgende skulle handle ind til mad til os og til 3 nevøer på cykel. Det var sådan et lorte vejr i går med regn hele dagen og tanken om at tage til KBH var ikke det mest oplagte, samtidig kørte opvaskemaskinen for 3. gang og der skulle gøres klar til 3 overnattende nevøer. Heldigvis kunne manden tage vasken, mens jeg var afsted. Det var egentlig blot et sviptur forbi Illum og Illum bolighus, men da jeg alligevel var inden i Illum for at returnere et LEGO spil var jeg lige et smut forbi ACNE og Samsøe. Ja, så gik jeg derfra med 2 store poser, hvilket var dejligt men samtidig ret irriterende for det stod ned i stænger og jeg var på cykel,. Så med 3 store poser og en fyldt indkøbspose fra Netto, som skulle transporteres hjem på cykel i stiv modvind og regn. Nej, det var ikke den fedeste tur hjem. Drengene var søde og alt gik over forventning, indtil der skulle puttes, så fik den ene hjemve. Så gik der tid med det og sunget sange. Nu er de hentet og det har været hyggeligt at have dem på besøg, men der skal nok gå lidt tid før vi siger ja til dem alle 3 på en gang 🙂

Så her er føljeton på min juleferie :-)Den måde vi fejrer jul er næsten det samme hvert år og det er super skønt. Vi kan godt lide at holde fast i de traditioner og julen bliver holdt med den nærmeste familie. Men som årene går bliver vi flere og flere så vi må se hvor længe det holder. Vores 2. juledag er i år for første gang ændret i og med at vi er for mange og der er ikke nogen som har plads og stole til at huse 40 mennesker til julefrokost. Så det har vi fundet en løsning på i år og det vil være sådan de kommende år.

Jeg havde min nye sorte blondekjole på fra H&M Trend juleaftensdag. På f’ødderne har jeg min elskede lak stiletter fra Dolce et Gabbana.

Julemanden kom minsanten også i år og der var 4 forventningsfulde drenge, som heldigvis alle havde været søde drenge i år. De 3 af dem var veltilfredse dog var JP´s ene fætter skuffet. Men det gik heldigvis over hurtigt. For under træet var der flere gaver som levede op til drømmene.

Juletræet, som nøje er udvalgt af drengene og fældet sammen med bedstefar i skoven. Drengene har pyntet det og sat gaverne under (med lidt hjælp fra de voksne 🙂

Vi fik danset om juletræet og sunget salmer. Jeg nåede ikke at komme i kirke i går, men set julegudstjenesten fra Gellerup sammen med JP´s oldemor. Mens vi så den i fjernsynet så vi lige pludselig 2 splinter ravende nøgne drenge løbe forbi os ude på græsplænen. Det var JP og hans fætter som var gået i sauna med de store drenge og som nok fik det for varmt derinde. De mindede mig om små engle fra glansbillederne 🙂 så søde og hyggeligt. Det gjorde de flere gange.

1. juledag med det store kolde og varme bord. Min all time favorit er klart oldemors hjemmelavede flæsk og sylte med hjemmelavet rødbeder og grønlangkål til, dernæst laks fra fiskehandleren på havnen, som svigerfar sirligt står og skære ud. Den smelter på tungen og er ren kræs og sammen med en god snaps er der ikke noget som kan hamle op med den 😉

Min tallerken ser tit sådan ud. Her med flæsk, sylte og juleskinken.

2. juledag kørte vi mod Fredericia og mødtes med den anden del af min pukkelryggede familie. Vi var 35 og det hele blev holdt i de fine omgivelser hos Fredericia Furniture. Det er et sammenskudsgilde og manden og jeg havde i år valgt at lave Peking And som indlæg fra vores side. Det var første gang vi lavede det og det gik super godt med kun 2 opkald til mor om råd 🙂

JP sammen med Baloo, et nyt medlem af familien. JP og jeg ønsker os en. Det er en bomuldshund og perfekt for allergiker.

Det store tag selv bord til 2. juledag. Som vanligt er der rigelig med mad og våde sager, så vi ender med at sidde og slå mave alle sammen.
I år blev der afholdt julekonkurrence med sange og ikke mindst pakkeleg.

Her sidder jeg og nyder en stille stund i min yndlings gyngestol fra Wegner. Den har stået højt på min liste over møbler jeg godt kunne tænke mig.
Jeg havde en blondebluse på fra H&M og nederdel og støvler, begge fra Isabel Marant pour H&M.

Baloo er da alt for cute og det er JP i øvrigt også 😉 Den sødeste dreng i verden.

JP og mig, billedet taget ved pakkeleg. Høsten i år blev god så JP er godt tilfreds 🙂 Det var min jul i korte træk.

Nytårsaftensdag blev holdt hjemme hos os og årets tema i år var “grønt”. Mellem jul og nytåret har vi været i gang med at omrokere spisestue og tv stuen, en større omgang, men jeg synes det er blevet super fint. Vi nåede lige at blive færdig dagen inden med at sætte lamper op og rullet nyt spise stuetæppe ud.

Vi har kun købt lidt i forbindelse med omrokeringen. Vi har fået nyt tæppe til spise området, gulvlampe og et Hay bord. Gulvlampen er jeg blevet mest positiv overrasket over, for det er med LED lys og den bliver ikke varm. Manden var nemlig lidt luren ved at der skulle stå noget lys/varme tæt ved hans vinflasker.

Nytårs bordet med hjemmelavede sushi til forret. Hovedretten var hummer med hjemmerørt aioli og omeletpunge med svampe.

Aftenen sluttede kl. 3 nytårsdag, så havde jeg også været i gang siden k. 5.30, hvilket betød at jeg næsten havde været oppe i 24 timer. Vildt!

Godt Nytår!!

SignaturChau

Del en tanke

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRI og min juleferie anno 2013