Vinderne af Optical Blur

Min vinterferie i Hemsedal

Vi er kommet hjem efter en fantastisk vinterferie i Hemsedal i Norge. Det er samme sted som sidste år, vi synes det er et godt sted for både børn og voksne, for der er forskellige aktiviteter og sværhedsgrader som kan udfordre selv den mest habile skiløber. Vi bor på Alpin Lodge som ligger lige ud til lift og bakkerne så det er nemt og bekvemt at komme fra og til. Jeg hader at bruge alt for meget tid og energi at komme på en pist 😉

Vi  sejlede med OSLO båden DFDS fra KBH til OSLO og kørte den sidste strækning på ca. 3 timer til Hemsedal. Det er luksus at komme afsted på den måde, for så begynder ferien lige med det samme føler jeg. Manden havde booket bord på Steakhouse for længe siden og det vil jeg anbefale man gør i forvejen, for alle restauranter meldte udsolgt. Vi kom i god tid denne gang, så her er vi næsten lige kommet ombord og nyder udsigten over KBH´s havn. Herefter gik vi ned til vores kahyt for at hente vores badetøj. Vi bader altid ombord og vi nyder det. Det er en dejlig måde at slappe af på inden vi skal spise og det giver en god appetit. Vi havde pool, jacuzzi, sauna for os selv i 3 kvarter, så det var skønt. Det passede med at vi gik tilbage i kahytten, fik klædt om til middag og vores bordbestilling.

Drengenes forret som jeg blev lidt misundelig over. Jeg fik lov til at smage. Så på vejen hjem bestilte jeg sådan en platte 🙂 det er med kyllingevinger, krabbesticks og mozzarella stænger.

Min forret som var krabbesalat, virkelig dejlig og skøn. Manden fik denne på vejen hjem.

JP og jeg bestilte det samme til hovedret og det var bare sagen for os begge to. mums! Men der var meget mad, så jeg kunne sagtens have nøjes med en mindre bøf – denne er på 300g. Så på vejen hjem bestilte vi begge en mindre. Hertil en sideorder med ekstra salat og en tomatsalat.

Efter maden fik manden shoppet lidt ombord. Jeg fandt selv at par ret fine bikerstøvler fra Billi Bi som var foret, men købte dem ikke, fordi jeg ikke går så meget i bikerstøvler mere. Synes selv det var godt gået 🙂 men fortrød alligevel at de ikke kom med hjem og har siden forgæves ledt efter dem. Her er det min og sønnikes drinks. Hans dog virgin.

Sønnike deltog i et heste væddeløb ombord, og strøg afsted med en 1. plads.
Pengene blev fluks vekslet om til en stor pose slik.

Vores udsigt fra vores lejlighed på Alpin Lodge. Lige ud til lift og pisterne. Perfekt!

Mig 🙂 Jeg faldt i alt 5 gange, men det gjorde ikke ondt nogen af gangene. Som manden siger, så skal man falde ellers har man ikke gået til the edge 😀 Vi var så heldige med vejret for temperaturen lå mellem -6 og 0 grader på hele turen. 2 dage sneede det med puddersne. Manden sagde at det var det bedste sne han nogensinde har stået på ski på, og han har stået på ski siden han fra 5. Han er selvfølgelig en haj til det sammen med hans brødre. Jeg bliver aldrig lige så gode som dem, men jeg kommer da ned med ok fart og alle lemmer i behold.

Der blev også stået på ski om aftenen. Jeg lukkede 2 aftener i træk stoleliften 😉 den stoppede kl. halv 9 om aftenen. Sidste mand, yes, så fik jeg fuld valuta for liftkortet. Den ene gang stoppede den midt på en bakke, ja så var det vist det for den 25 øre. Jeg elsker at stå på ski om aftenen, så er det som om jeg får min egen tid der.

JP for andet år i træk. Det er hans 4 skiferie. Første gang var han 3 år og for lille, da han var 5 år meldte vi ham på skiskole, men han gad ikke. Det fortrød han da han kom hjem. Jeg har presset lidt på med skiferie og da svigerforældre inviterede sidste år var det jo perfekt. Der var han 7 og allerede der kunne jeg se at han kunne det shit, nærmest da han fik skiene på. Og i år er han blevet vild sej til skiene, er sikker på at børn lærer det meget lettere end voksne. Han er meget hurtig og kører let fra mig, selvom på plan jord. Han er utrolig god til at manøvre skiene og kommer let og elegant frem.

nøj, jeg har siddet meget foroverbøjet på skiferien. Noget af det jeg synes er træls ved en skiferie er alt det udstyr man slæber rundt med. Ski, stave, hjelm, briller, luffer… og på med fleece, halsenisse, skibukser, jakker og børn skal hjælpes med at spænde støvler og man selv er ved at omkomme af varme 😉 men når alt er på og man er afsted, så er det altså fedt. Jeg havde ikke så meget med andet end 2 sæt ski undertøj, sokker og 2 par luffer til at skifte med. Heldigvis var det ikke så koldt, så man kunne holde ud at være udenfor i længere tid. Jeg var tit afsted i 3 timer.

Her er JP sammen med hans fætter. De er på vej til ski showet som de skal være med i.

Her er vi på vej hjem mod OSLO hvor vi skal med færgen. Det er fedt at vide at selvom skiferien er ovre at der forude venter en hyggelig tur og aften ombord. Vi kører igennem det flotte sne landskab og hører god musik, mens vi fordøjer de dejlige ski oplevelser på pisten.

Jeg tog en uge tidligere på vinterferie og sparede derfor penge ved at gøre det udenfor sæsonen. Der var rigtige mange danskere, vil sige 95% var danskere. Jeg kan klart anbefale Hemsedal. Det er 3. gang vi er her og personalet er vildt søde.

Edit: skynd Jer at deltage i min Give away på Medinas nye duft Jalousi hvor en af mine læsere kan vinde den, lige her. Konkurrencen slutter d. 23. marts 2014.

SignaturChau

6 Kommentarer

  • Super gode billeder der:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skønt! Sjovt at se billeder derfra, har jo selv været der, og der er virkelig dejligt. Vi boede dog i hytte længere oppe, men det var også lige ud til pisten næsten.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thetiger

      Hemsedal er et fedt sted. Fedt du også har været der. Så du ved hvad jeg snakker om 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, hvem der bare havde ferie 🙂 Det ser SÅ dejligt ud. Min kæreste har ferie i næste uge, men det har jeg desværre ikke. Ellers havde vi nok rejst en tur. Kunne godt tænke mig endnu en Oslo båds tur, når jeg ser dine dejlige billeder 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thetiger

      æv, du ikke havde ferie samtidig med din kæreste. En cruise tur med OSLO båden er ret overskueligt, så det skulle I måske prøve igen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Del en tanke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderne af Optical Blur